Ocena:
0
Coffee Nudge
Pora serwowania: zimą
Składniki:
- 30 ml Koniak
- 1 łyżka barowa Cukier puder
- 5 ml Likier kawowy
- 5 ml Brązowy likier creme de cacao
- 60 ml Gorąca kawa espresso
- 30 ml Koniak
- 1 łyżka barowa Cukier puder
- 5 ml Likier kawowy
- 5 ml Brązowy likier creme de cacao
- 60 ml Gorąca kawa espresso
Przygotowanie:
- Cukier puder wsypać do żaroodpornej szklanki toddy, po czym wlać koniak, oba likiery oraz kawę.
- Koktajl dokładnie wymieszać łyżką barową przez około 5-6 sekund. Gotowe!
Wariant: French Coffee
Koktajl ten otrzymamy zastępując likier kawowy i creme de cacao 10 ml koniaku i dodając 1 łyżke barową cukru pudru. Powstanie w ten sposób mniej słodki short drink, doskonały na zimowe wieczory.