Ocena:
0
Blackthorn
Pora serwowania: jako aperitif
Składniki:
- 45 ml Irish whisky
- 25 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
- 45 ml Irish whisky
- 25 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Anyżówka
- 2-3 krople Angostura
- 1 Pasek skórki z cytryny
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie dodać pozostałe składniki (poza cytryną).
- Wymieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Wszystko przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Na koniec, pasek skórki z cytryny wycisnąć nad kieliszkiem, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym włożyć do szklanki.