Ocena:
0
Betty Blue
Pora serwowania: o każdej porze
Składniki:
- 40 ml Wódka
- 15 ml Likier melocoton
- 15 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Niebieskie curaçao
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
- 40 ml Wódka
- 15 ml Likier melocoton
- 15 ml Wytrawny wermut
- 2-3 krople Niebieskie curaçao
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 1 wisienka koktajlowa
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
- Do barmańskiej szklanicy należy włożyć kostki lodu, a następnie wlać wszystkie alkohole.
- Zamieszać łyżką barową przez około 8-10 sekund.
- Całość przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
- Pasek skórki z pomarańczy wyciskać nad kieliszkiem, aż uwolnią się olejki eteryczne, resztę wyrzucić. Na samym końcu dodać wisienkę koktajlową i od razu podawać.
Tagi: Pomarańcza, Niebieski