Koktajl na bazie:

Bamboo

Ocena:

0

Bamboo

W szklanicy barmańskiej Kieliszek koktajlowy Niska zawartość alkoholu

Pora serwowania: jako aperitif

Składniki:

- 35 ml Wytrawny wermut
- 35 ml Sherry fino
- 2-3 krople Orange bitter
- 1 Pasek skórki z pomarańczy
- 5-6 Kostki lodu
Przygotowanie:
  • Kostki lodu włożyć do szklanicy barmańskiej, następnie wlać wermut, sherry oraz orange bitter.
  • Wymieszać dokładnie łyżką barową przez około 8-10 sekund.
  • Całość przecedzić przez sitko barowe do kieliszka koktajlowego.
  • Na koniec, pasek skórki z pomarańczy wycisnąć do kieliszka, do momentu uwolnienia olejków eterycznych, po czym dodać do koktajlu.

Komentarze użytkowników

Jeszcze nikt nie zostawił swojego komentarza... Bądż pierwszy i skomentuj ten materiał!

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, a my co piątek dostarczymy ci najlepsze przepisy na weekend prosto na twoją skrzynke!